Att marknadsföra sin musik

Som musiker kan det ibland vara lättare att koncentrera sig på den kreativa delen och helt glömma bort att det faktiskt är viktigt att marknadsföra och promota sig själv och sin musik för att man ska lyckas nå framgång. Förutom vanliga merchandiseprodukter som man tar betalt för kan det vara en bra idé att satsa på små enkla produkter som man kan ge bort för att dra uppmärksamhet till sig själv.

Ett annat smart sätt att marknadsföra sig själv eller sin grupp är att beställa reklampennor som man kan dela ut under spelningar och uppträdanden samt när man träffar personer som kan bidra till den fortsatta karriären. På så sätt kan man lätt påminna människor om att man finns. Pennor har ju också en ofattbar förmåga att förflytta sig över stora avstånd och till de mest otippade platser. Det är ofta som man fått en penna i sin hand som härstammar från en plats som är en helt annan än den man befinner sig på. Det är alltid lika intressant att fundera över hur denna penna tagit sig till platsen och hur den resan sett ut. Hur många händer har den passerat genom på sin resa?

Diverse People Aerial View Marketing Brand Concept

När man tänker på detta blir det väldigt tydligt hur smart det är att använda sig av pennor med reklam. Dessa små redskap kan ta sig väldigt långt och sprida ens budskap till massor av människor och flera av dessa är naturligtvis sådana som man själv kanske inte tänkt på att exponera sig för. Detta är onekligen ett perfekt sätt för ett indieband att marknadsföra sig på, man vet aldrig vem som kan få upp ögonen för bandet och dess musik. Det spelar ingen roll om man har ett nystartat eller ett mer etablerat band, reklampennor är ett fördelaktigt marknadsföringstrick i alla lägen.

Andra enkla medel att nå ut till fans, producenter och andra viktiga personer i branschen är att dela ut andra gratisprodukter med det egna namnet. Alla gillar saker som är gratis så det är en bra idé. Man kan till exempel ge bort nyckelringar, isskrapor, klistermärken, paraplyer och mycket annat.

Related Posts

About The Author

_

mts_newsonline