Starta ett eget indieband

Att starta ett eget band är mångas dröm. Tyvärr är det inte alla som genomför denna önskan, vilket är mycket tråkigt. Många testar men lägger ner projektet när man inser att det inte alltid är så lätt att slå igenom och nå framgång.

Så vad bör man då tänka på om man funderar på att starta ett band? Först och främst gäller det alltså att vara beredd på hårt arbete, både när det kommer till själva musiken och att arbeta med att marknadsföra sig själva för att försöka få skivkontrakt och spelningar och på så sätt bli kända och nå den framgång som man eftersträvar.

En annan viktig sak, det är nog faktiskt det allra viktigaste, är att man hittar sin egen nisch inom musikbranschen och utvecklar sin alldeles egen grej för att särskilja sig från andra aktörer inom samma genre. För att bli framgångsrik är det väldigt viktigt att man hittar sitt eget unika uttryck. Man måste investera en ganska stor portion av sin egen person i musiken och sitt spelsätt. Musik handlar ju om att väcka känslor hos andra, och är musiken opersonlig blir detta mycket svårt. Detta gäller kanske lite extra när det gäller just indiemusik eftersom det är en genre som kanske inte är riktigt lika kommersiell som till exempel vanlig pop.

Guitarist performing on stage at a music concerthttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/782675.jpg

Praktiska aspekter
Det finns även andra aspekter än de rent musikaliska, massor av praktiska problem måste också lösas för att bandet skall kunna fungera. Först och främst måste man såklart ha en replokal där medlemmarna i bandet kan samlas och repetera sina låtar. Man kan inte vara var som helst med tanke på att ljudet kan störa andra människor i omgivningarna. När man väl repat in allt material och satt ihop en bra show gäller det att få spelningar. Detta kan vara ett riktigt hundjobb som kräver att man är ihärdig och kontaktar så många människor som man bara kan med förfrågningar. När man väl fått en spelning måste man också ha någon typ av buss eller van för att transportera runt bandmedlemmar, instrument och annan utrustning.

Related Posts

About The Author

_

mts_newsonline