The White Stripes

The White Stripes bildades år 1997 i Detroit. Till skillnad från många andra rockband var The White Stripes bara en duo, som bestod av Jack White och Meg White. Jack stod för sång och gitarrspel, medan Meg spelade trummor. Förutom gruppens sammansättning utmärkte sig The White Stripes framförallt på ytterligare två sätt. Dels genom att gruppen inte hade någon basist; däremot använde de sig ibland av helt andra instrument som orgel, piano och marimba. Dels genom att duon genomgående klädde sig i vitt, svart eller rött, eller en kombination av färgerna, och dessutom endast hade instrument i de färgerna. Alla gruppens albumomslag gick också i rött, svart och vitt.

Early_White_StripesMeg och Jack träffades när de fortfarande gick i high school, och blev vänner. Två år senare gifte sig paret. Jack var en musiker sedan tidigare, då han hade spelat trummor i flera olika band. Meg började lära sig spela först år 1997, men när de spelade tillsammans för första gången upptäckte paret att det var något som de båda tyckte om att göra. De bestämde sig i och med det för att bilda ett band tillsammans.

The White Stripes gjorde sin första livespelning i augusti samma år, och var till en början en del av undergroundscenen inom garagerockgenren. De släppte sin första singel, ”Let’s Shake Hands”, på indieskivbolaget Italy Records. Detta ledde så småningom till att bandet kunde släppa sitt debutalbum The White Stripes på ett annat independentskivbolag år 1999. Det var dock inte förrän med sitt tredje album, White Blood Cells, som The White Stripes nådde stora framgångar (även internationellt, till exempel i Storbritannien), och deras mest kända låt, ”Seven Nation Army”, kom först på deras fjärde album, Elephant.

Om ditt barn är ett fan av The White Stripes, och du letar efter svarta, röda och vita kläder för barn, ska du gå in på Kidsbrandstore.se. Där hittar du nämligen ett stort utbud av barnkläder online i alla tänkbara färger, inklusive The White Stripes signaturfärger.

Related Posts

About The Author

_

mts_newsonline